Hírek

erTedLÉletünkben nagy hangsúlyt kap az egészség, viszont sokan nem is sejtik mekkora a személyes felelősségünk egészségünk védelmében. Már kis változtatásokkal is tehetünk azért, hogy fizikailag és lelkileg egészségesebb, minőségibb életet élhessünk.

ASC 1786 LIdén is megrendezték a népmese hetét a mátészalkai Csemetekert Református Óvodában, ahová ismét ellátogathattak a Képes Géza Városi könyvtár mesélői.

MunkacsyMihalyL1844. február 20-án jött világra Lieb Mihály Leó, a munkácsi sótiszt, Lieb Mihály és Reök Cecília harmadik gyereke. 1848 decemberében Miskolcra költözött az időközben 7 tagúra bővült család, de innen a szabadságharc miatt egy mátrai kis faluba, Cserépváraljára menekítette az apa a családot.

kepes gezaLA hivatalos adatok 1909. február elsejére datálják Képes Géza születését, ám édesanyja, Török Emma szerint másodikán látta meg Mátészalkán a napvilágot. Születéséről a költő maga ezekkel a sorokkal emlékezik: „Akkor születtem, amikor a tél még egyszer ráfújja dermesztő dühét a földre – február legelején.

CzineMihalyLKettős évforduló adja aktualitását, hogy 2024-ben megemlékezzünk térségünk jeles szülöttéről, Czine Mihályról, aki 95 éve, 1929. április 5-én született a Nyírmeggyeshez tartozó Némethi-tanyán. Apja, Czine Zsigmond, juhász volt, tíz gyermek édesapja.

konyvlapLRemekül indult a 2024-es év közösségi szolgálta tekintetében. Kovács Zsófitól, a Mátészalkai Esze Tamás Gimnázium 10. a osztályos tanulójátók kaptuk az alábbi olvasásnépszerűsítő projektet. Zsófi! Innen is köszönjük munkádat!

lead 23Ismét lezártunk egy évet, elkészítettük az előző esztendő statisztikáját, megnéztük, hogy mit is olvastak szívesen látogatóink. A kölcsönzési toplista az alábbiak szerint alakult.

elsokepeslapLAz ünnep közeledtével egyre többet gondolunk távol élő rokonainkra, barátainkra. Nem volt ez másként a régi időkben is. A modern technikai eszközök feltalálása előtt is szerették volna az emberek jókívánságaikat eljuttatni szerettek felé.

Ajánló

  internetnepe

Keresés