Ajánló

FulopLCsecsemőkorában egy narancsosládában menekítették ki az anarchiába süllyedő Görögországból, gyerekként meg kellett birkóznia édesanyja mentális betegségével és nővére tragikus halálával.

rosszidoLHogyan neveljünk egészséges, reziliens és magabiztos gyerekeket skandináv módra? Amikor a svéd Linda McGurk az Egyesült Államokba költözik, hamar rádöbben, hogy a két nép természethez való viszonya nagyon különböző.

KiralynoLA BBC History Magazine készítőinek összeállítása II. Erzsébet életéről és a korszakról. II. Erzsébet 1926 áprilisában született, amikor Nagy-Britanniában már csak két hét volt hátra az ország legnagyobb sztrájkjáig, a társadalom még nem heverte ki az első világháború borzalmát, és a Birodalom még az egész földet behálózta.

toxikus LNapjainkban komoly harc folyik a politika formájának, tartalmának meghatározásáért, a figyelem megragadásáért. A politika és a médiafogyasztás digitális fordulata nyomán oly mértékben diverzifikálódott a politika jelentése és a politikai témák egyéni priorizálása, hogy nem elégséges úszni az adatok tengerében: szigeteket kell rajta létesíteni.

ValamiNepiLGrecsó Krisztián történeteiben a párhuzamosok a végtelenben sem mindig találkoznak, de a találkozások mégis elmesélhetők.

OkologiaLMiért fontos megőriznünk a biológiai sokszínűséget? Hova vezethet a fajok tömeges kipusztulása? Miért élünk úgy a Földön, mintha lenne egy másik élhető bolygó, ahová szükség esetén bármikor tovább állhatnánk?

borsznobHa el tudnánk mondani egyetlen mondatban, ki is és milyen is a magyar borsznob, nem készült volna róla könyv, egy 21. századi Így isztok ti!

Ajánló

  Fulop

Keresés