Ajánló

DombaszLTomás Forró szlovák újságírónak, haditudósítónak sikerült elérnie, amit kevés kollégájának - elnyerte a konfliktus mindkét oldalán álló és élő emberek bizalmát, civilekét és nem civilekét egyaránt.

IgyEtesd LMit evett Pol Pot, miközben kétmillió kambodzsai éhen halt? Idi Amin valóban fogyasztott emberhúst? És miért volt Fidel Castro egy bizonyos tehén megszállotja?

figyelem LSokunkhoz hasonlóan az újságíró Johann Hari is kénytelen volt belátni, hogy napjai nagy részében felváltva bámul különböző képernyőket, és képtelen rendesen koncentrálni.

NicolasA kis Nicolas sorozat olyan a franciáknak, mint nekünk a Tanár úr kérem. Nicolas és haverjai kisiskolások, és nem a századfordulón élik meg kalandjaikat, hanem a háború utáni években. A történeteket René Goscinny vetette papírra, és Jean-Jacques Sempé, a kitűnő karikaturista illusztrálta.

TeslaLHa valakiről el lehet mondani, hogy a modern világ – legalábbis a technikai fejlettség értelmében – egészen más lenne nélküle, akkor az biztosan Nikola Tesla, a szerb-amerikai fizikus, feltaláló és filozófus. Biztosan zseni volt, már-már varázsló – és ugyanakkor egy saját démonaival küzdő ember.

erettsegiAz érettségi kalandos történetű könyv, mely még nálunk nem találta meg az olvasóját. Kabdebó Tamás az 1956-os forradalom leverése után emigrált, ezért ez a könyve 1971-ben jelent meg először Rómában. 400 példányban adták ki, melyből egy példányt valaki becsempészett az országba. Legépelték, és a gépelt példányt olvasták többen, köztük Karinthy Ferenc is.

DarkNetLDarknet - titkosított hálózatokon található, rejtett IP-című weboldalak, teljes névtelenségben rejtőző felhasználók világa. A közvélemény szemében általában a bűn földje, az internet legszörnyűbb, legmélyebb bugyra.

Ajánló

  figyelem

Keresés