lead 23Ismét lezártunk egy évet, elkészítettük az előző esztendő statisztikáját, megnéztük, hogy mit is olvastak szívesen látogatóink. A kölcsönzési toplista az alábbiak szerint alakult.

Folyóiratok:
2023-ban a legtöbbet kölcsönzött napilap a Blikk volt, hetilapok közül a HVG volt a legnépszerűbb, míg a havilap kínálatunkból a Lakáskultúra.

Könyvek:
A legnépszerűbb gyerekkönyv még mindig Bartos Erika Anna Peti Gergője, megelőzve Bosnyák Viktória Sirály a király? című könyvét.

Ha a nem kötelező, vagy ajánlott irodalmat nézzük, akkor Róisín Hahaessy Cecil, a cuki cápa, és Unikornis hosszú napja című könyveit vitték el legtöbbször. Szépen szerepeltek a listán az alsós kötelező és ajánlott könyvek, de sajnos a felsős kötelezőt csak az Egri csillagok és a Légy jó mindhalálig képviseli. A középiskolai olvasmányok már meg sem jelennek a százas listában.

A felnőtteknek szóló irodalom közül Louise Bay Mr. Szépfiú című könyve vezeti a listát Lesley Pearse Engem többé nem látsz című könyve előtt. Népszerű magyar szerzők Borsa Brown, Anne L. Green és Náray Tamás.

Újdonság a listán az, hogy megjelent néhány gyermekvédelmi és gyermekneveléssel kapcsolatos szakirodalom is. Ez már valószínűleg a beindult felsőoktatási képzésnek köszönhető.

Mindenkit szeretettel várunk 2024-ben is a könyvtárba, hogy színesítsük a idei év 100-as listáját! 

Ajánló

  arc

Keresés