konyvajanloLA címben említett nagy dilemma nem csak a tanító néniknek okoz fejtörtést. A szülőknek épp úgy kihívás, hogy az elsős gyerekeknek milyen nyári olvasmányokat adjanak a kezükbe. Gyermekkönyvtárunkban erre egy külön állomány nyújt segítséget, a Már tudok olvasni! gyűjteményével.

Június 8-án ebből az apropóból látogatott el a gyerkkönyvtárba a Képes Géza Általános Iskolából az 1 b. osztály Paládiné Fábián Andrea tanítónő vezetésével. A rendhagyó könyvtári órá a gyerekek megismerkedtek a gyermekkönyvtárral és felnőtt könyvtár egyes részlegeivel, valamint a beiratkozás és a kölcsönzés szabályaival.

konyvajanl w

Andi néni és az 1. b.

Az óra második felében nyári olvasmányokról esett szó. Kortárs magyar írók közreműködésével 5 - 8 éveseknek készült a Most én olvasok! című sorozat, melynek külön nagy előnye, hogy 4 szintbe helyezi a könyveket, a nagybetűs és az első szint pedig kezdő olvasók olvasás gyakorlásához remekül használható. Hasonló az Olvass velünk! a Szeretek olvasni! Az Olvasó Cinke sorozat is.

Kántor Kata Nózi nyomoz sorozata egy kis yorkshire terrier nyomozókutya kalandjait meséli el. Remek nyári olvasmány fiúknak és lányoknak egyaránt, csakúgy mint Enid Blyton Öt könyök című sorozata, ami négy gyerek és egy kutya kalandjait meséli el sok képpel.

Remélhetőleg minden gyerek talált magának megfelelő nyári olvasmányt az ajánlott könyvek között. Jó olvasást kívánunk mindenkinek!

Ajánló

  arc

Keresés