Médiatár

Kozerdek LA Közérdek, a Nagykárolyi Építő iparosok szövetsége, és az Érmihályfalvi Ipartestület hivatalos közlönye volt 1908-tól 1916-ig. Első száma 1908. január 18-án lelent meg Nagykárolyban.

AzEst GacsajLAz Est című korabeli napilap 1926. augusztus 12-én megjelent számában adta hírül egyik vidéki tudósítójuk, Gacsaj Pesta bajos debreceni esetét. Hogy ez e Pesta az-e? És úgy van-e bajban, ahogyan azt gondolnánk? ... Kiderül Az Est cikkéből.

azestLAz Est című napilapot Miklós Andor alapította 1910-ben Budapesten, mely az akkori magyar sajtóélet egyik legnagyobb vállalkozása lett. Az Est igazi bulvárlap volt, kerülte a régi újságsablonokat, új stílust honosított meg a magyar újságírásban. Minden nap délben vagy kora délután jelent meg és még aznap ott volt a vidéki városokban is.

Mateszalka 1911 ilosvayL1911. január 27-én a Mátészalka című folyóirat is hírt adott Ilosvy Endre főszolgabíró haláláláról.

Mateszalka 1910LA Mátészalka 1910. április 29-én megjelent lapszámában eképpen adtak hírt a Csizmadia palota építéséről.

arcanumLImmár könyvtárunkból is elérhető az ARCANUM DIGITÁLIS TUDÁSTÁR. Az adatbázisban több mint 25 millió oldalnyi információ áll rendelkezésére a kutatni vágyóknak.

himnusz LA Himnusz születésének 100. évfordulóján, 1923-ban Mátészalkán országos jelentőségű ünnepséget rendeztek. Az fontosságát jelezte, hogy Magyarország kormányzója, Horthy Miklós, Klebelsberg Kunó, kultuszminiszter, és Balogh Jenő, az Akadémia titkára is részt vett rajta.

Ajánló

  kezmosas L

Keresés