NepmeseNLNem szoktam személyes dolgokat megosztani, de azt hiszem, a mai nap történetét el kell mesélni. Néhány napja derékfájdalommal jártam dolgozni, a gyógyszerek sem enyhítették a fájdalmamat. Sokat olvastam a mese gyógyító hatásáról, most tapasztalhattam is.

Szeptember 29-én ünnepeltük a Magyar Népmese Napját. Nyitástól zárásig hallgathattak mesét a gyerekek a könyvtár gyerekrészlegén. A nap jó részét én is itt töltöttem, tehát én is mesét hallgattam. Ebéd után automatikusan nyúltam a fájdalomcsillapító után, mert már megszoktam, hogy étkezés után be kell venni. De hová tűnt a fájdalom? Volt nincs. Vagy stílszerűen: Egyszer volt, hol nem volt. Köszönöm a meseolvasóknak.

Nepmese Napja 2017 049Katt a képre! Galéria nyílik. 

De nem csak ezért volt különleges nap a mai. Sokat beszélgettünk arról, hogy a gyerekek keveset olvasnak, nekünk felnőtteknek kell példát mutatni, lássanak bennünket könyvvel a kezünkben. Polgármester Úr szokta mondani, hogy ne csak beszéljünk róla, hanem tegyük is meg. Ezért kezdeményeztem, hogy álljunk elő jó példával, és olvassunk mi is a gyerekeknek. Az első hívó szóra igent mondott, Kovács Sándor, egyéni országgyűlési képviselő, Dr. Hanusi Péter, városunk polgármestere, Torma Tamás alpolgármesterünk, Dr. Cservenyák László igazgató úr, Dr. Szászi István gyerekorvos.

Tudom, hogy számos teendője van mindenkinek, Képviselő Úr programot szervezett át, azért hogy itt lehessen, Polgármester Úr, és Alpolgármester Úr két megbeszélés között jött át a könyvtárba, Szászi doktor úr rendelés után szaladt fel hozzánk, de fontosnak érezték, jó ügy mellé álltak, és nem utolsósorban a jól érezték magukat ők is, és a gyerekek is.

A visszajelzésekből már sejtem, hogy jövőre több mesélni akaró felnőtt lesz.

Szabóné Dankó Erzsébet

Ajánló

  semmitteves

Keresés