AmatildLMátészalkán ritkán látott és hallott vendég járt a könyvtárban, 24-én, péntek kora este. Az Amatild Zenekar Esik a nap, és Falusi zsoltár című lemezükről nyújtott át egy csokorra való gyönyörű megzenésített verset, lelkes közönségüknek.

Az előbbi CD-n magyar költők, az utóbbin Puszta Sándor leányfalui pap-költő költeményeit zenésítették meg. A közönség igencsak műértő volt, ugyanis a magával ragadó Matild jól megénekeltette a hallgatókat, sikere volt a kánonnak. A sokoldalú és elbűvölő személyiségű Pénzes Matild, az Esze Tamás Gimnázium tanulója volt. Sokan örültek a rég nem látott osztálytársnak, tanítványnak. A zeneszerző, Veress Gábor Csaba gitáron, a dobokon Clemente Gábor, Juhász Róbert gitáron, Gáspár Álmos hegedűn és brácsán játszott. Személyükben nagyszerű zenészeket ismerhettünk meg, akik varázslatos hangulatot teremtettek.

Amatild 015Pénzes Matild és zenekara. (Galéria)

Szívfacsaró élmény volt a koncertvégén elhangzott Pilinszky vers, a Fényességes angyal, valamint Puszta Sándor Áldassék című költeménye. Szűnni nem akaró tapssal köszönte meg a közönség, hogy ilyen különleges élményben volt része.

2017. 03. 01.

Ajánló

  semmitteves

Keresés