Mennyire Zold 0005 LA TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01757 azonosító számú pályázat keretében, megvalósultak az utolsó programelemek is a Képes Géza Városi Könyvtárban. A tavaszi programok mindegyike a környezetvédelem és környezettudatosság jegyében zajlott le.

Elgondolkodtató beszélgetésen vettek részt a Gépészeti Szakgimnázium tanulói április 5-én a Képes Géza Városi Könyvtárban. Szemánné Bulyáki Ildikó tanárnő gondolatébresztő bevezetője után fogalmazódtak meg a gyerekekben az alábbi kérdések. Mit tehetünk mi a Földünkért? Mit jelent a Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan gondolat? Hogyan spóroljunk a vízzel? És ha itt kevesebbet használok, attól Afrikában több lesz? Okos kérdésekre végtelen türelemmel, szakértelemmel válaszolt a pedagógus. Számításokat végeztek a gyerekek, mennyit jelent nem folyóvízzel fogat mosni. Hogyan „termeljünk” kevesebb hulladékot, legyünk tudatos vásárlók.

Mennyire Zold 0004

Kattint a képre! Galéria nyílik!

Április 7-én Varga Andrással arról beszélgettünk, hogy hogyan takarékoskodhatunk az energiával a háztartásunkban. Biztosan rövidnadrágban és pólóban kell a téli estéken a tévé előtt ülni? Ha csak egy fokkal vesszük vissza a szoba hőmérsékletét, már tettünk egy lépést a kevesebb energiafelhasználásért. Mennyi apróságot tehetünk meg a konyhai munkák elvégzése során is. Fedd le a főzővizet, hamarabb felforr!

Kornyezettudatos 0014

Kattint a képre! Galéria nyílik!

Mindkét előadáson, beszélgetésen számtalan gondolatébresztő kérdés merült fel. Megállapítottuk, hogy egy-egy apró életmódbeli változtatással nagyon sokat tehetünk a bolygónk védelméért.

Április 9-én a közelgő Húsvétra készültünk. Háztartási papírhulladékokból és egyéb újrahasznosításra váró alapanyagokból készítettek a gyerekek ünnepi dekorációkat.

Foglalkozas 0001

Kattint a képre! Galéria nyílik!

 

Ajánló

  arc

Keresés