KaracsonyiUnnepkor 0010 LA TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01757 azonosítószámú pályázatunk keretében 2021. december 10-én érdekes előadást hallgathattak meg a Képes Géza Általános Iskola tanulói.

Szabó Adrien, a Szatmár Alapfokú Művészeti iskola tanára a karácsonyi ünnepkörről tartott zenével tarkított előadást. Mivel a karácsony és a hozzá kapcsolódó események jól ismertek a gyerekek számára, ezért olyan jeles napokról esett szó, amiről manapság már keveset hallhatnak a gyerekek, de réges-régen fontos szerepet játszottak az emberek – elsősorban a parasztok – életében. Ilyen például Láncos Miklós, a Luca-napi szokások, jóslások, a névestézések, Aprószentek, Újévköszöntők.

KaracsonyiUnnepkor 0007

Kattints! Galéria nyílik.

De nemcsak meghallgatták a gyerekek Adrien néni előadását, hanem aktív részesei is voltak, hiszen együtt énekeltek, dalt tanultak, sőt a zenei aláfestésben is részt vehettek.

Másnap karácsonyi kézműves-foglakozást tartottunk a gyerekkönyvtárban. Szorosan kapcsolódott az előző napi rendezvényhez, hiszen a megszokott ajándéktárgyak, díszek mellett Luca búzát is vetettünk a gyerekekkel, ezzel a jövő évi termést jósolhatjuk meg.

karacsony 014

Kattints! Galéria nyílik.

A pályázatról bővebben a Pályázatok menüpont alatt tájékozódhat.

Ajánló

  arc

Keresés