kvtLNéhány mondatban szeretnénk tájékoztatni mindenkit arról, hogy milyen munkák folynak a zárt ajtók mögött. Kollégáink hamarosan befejezik a kölcsönző tér állományának ellenőrzését. Kb. 80.000 kötetet vettek, vesznek kézbe annak érdekében, hogy egy állandó raktári állományt alakítsanak ki.

A művelet során a kolléganők megvizsgálják egy-egy dokumentum kölcsönzési gyakoriságát, illetve a könyvek állapotát. Ez alapján döntik el, mely könyvek kerüljenek raktárba, illeteve az olvasói térbe a polcocokra. Mindez egy sokkal áttekinthetőbb, szellősebb kölcsönző teret eredményez majd. Önök ebből annyit fognak érzékelni, hogy ha kérnek egy könyvet, a kollégák egyből tudják melyik irányba keressék, nem fognak szaladgálni a kölcsönző és a raktár között. Egyszóval gyorsabb lesz a kiszolgálás.

Készülünk már a nyitásra is, bár hogy az mikor lesz, még nem tudhatjuk. Várhatóan nagy lesz az érdeklődés, ezért a kölcsönzőben 4, a gyerekkönyvtárban 2 könyvtáros várja majd az olvasni vágyókat.

Olvasóink és munkatrásink védelmében a visszahozott könyveket terveink szerint egy hétig „karanténba” tesszük, csak az után lesz majd kölcsönözhető újra minden egyes példány. Ez várhatón egy kis kényelmetlenséget fog okozni, de mindannyiunk biztonsága érdekében ezt be kell majd vállalni.

Reméljük a mihamarabbi viszontlátást! Addig is mindenki vigyázzon magára!

 

Ajánló

  konteo

Keresés