BeaLFájdalmas szívvel búcsúzunk egykori kollégánktól, Kapturné Bíró Beátától. Igen, Bea kétszer is dolgozott az akkori Városi Könyvtárban. Tudtuk, hogy Ő elsősorban pedagógus, de az élet úgy hozta, hogy könyvtárosként is kipróbálhatta magát.

Természetesen a legnagyobb odaadással végezte ezt a feladatot is, hiszen a könyvek közelében épp olyan jól érezte magát, mint a gyereksereg gyűrűjében. Amikor tőlünk a Széchenyi Iskolába ment, pedagógusként sokat tett azért, hogy az iskola és a könyvtár között máig virágzó kapcsolat épült ki.

Losonczi Lena szuletesnap 039Kapturné Bíró Beáta 2013 novemberében Losonczi Léna születésnapján, a könyvtárban.

Munkánkat számtalan módon segítette: irodalmi esteket szervezet és vezetett le, ötleteket adott rendezvényekhez, vetélkedőkhöz. A könyvekhez – de nehéz ezt felfogni és leírni – élete végéig hű maradt, hiszen betegágyán is nagyon sokat olvasott. Tudtuk, hogy nagy csatát vív, és nem akartuk elhinni, hogy ezt akár el is veszítheti, veszíthetjük.

Bea! Emlékedet, mosolyodat, a tekintetedből sugárzó optimizmust, bölcs gondolataidat, ötleteidet őrizzük szívünkben. A város kulturális emlékezetében örökre ott leszel.

Ajánló

  konteo

Keresés