lunagyermekeiLAz ifjúsági regény főszereplői emberi tulajdonságokkal felruházott gólyák, a történet pedig az afrikai vándorlásukat követi végig. A csapat élén a bölcs idős gólya Esztrág áll, aki úgy érzi vezetőként ez lesz az utolsó útja.

De kinek adja át a stafétát? Leginkább az árván elhagyott Márkus szeretné átvenni a csapat irányítását. A legidősebb gólya Akk rengeteg legendát mesél a kisebbeknek. Regéhez is elviszi őket, aki talán a világ legöregebb fája, s csodálatos történetet mesél el arról, hogy miért fekete-fehér a gólyák tollazata. Rege figyelmezteti a gólyacsapatot, hogy ne induljanak el Afrikába, mert hatalmas szélvihar állja útjukat. Esztrág még is elindul kis csapatával, mit sem sejtve milyen veszélyes utazás veszi kezdetét...

A történet kamaszoknak és felnőtteknek egyaránt szól. A gólyákat a mai napig rengeteg titok övezi. Miért repülik át minden évben kétszer a világot? Mi hajtja őket délre? Miért fészkelnek a házak melletti villanyoszlopokon? Szigeti Kovács Viktor könyvében ezekre a kérdésekre kereste a választ és építette fel a gólyák mondavilágát.

A könyvet sok egyéb értékes kiadvánnyal együtt a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Márai-program keretében kapta meg könyvtárunk.

Ajánló

  adat

Keresés