borsznobHa el tudnánk mondani egyetlen mondatban, ki is és milyen is a magyar borsznob, nem készült volna róla könyv, egy 21. századi Így isztok ti!

Feltesszük persze a legfőbb kérdést is, miszerint csak borsznobként élvezhetjük-e a borokat és a borkedvelők társaságát, bizalmát; van-e középút a borakadémikusok mennyországa és a VBK pokla között? Mivel meggyőződésünk, hogy van, könyvünk hasznosítható tudást kínál borokról, borkóstolásról, borvidékekről, hogy a kedves olvasó méregdrága tanfolyamok nélkül, otthona kényelmében is eligazodhasson a sur lie, a beaujolais és a hordófűszerek egzotikus útvesztőjében.

Mindeközben elkészítjük a körözött személy, a magyar borsznob fantomrajzát is; no nem egyetlen karakterbe sűrítve a jelenséget, hanem tucatnyi arca és előfordulása pillanatképeit rögzítve. Vállalt elfogultsággal, (ön)ironikus túlzásokkal, szeretetteljes és együttérző humorral gondolkodunk a mindannyiunkban ott élő borsznobról. Akinek nem inge, ne vegye magára! Mi magunkra vettük, és nyakkendővel - meg persze egy pohár borral - kifejezetten jól áll!

Ajánló

  semmitteves

Keresés