FerfiSracokLCsernus Imre: A férfi srácoknak című könyvét névnapomra kaptam a szüleimtől. Nem az olvasás a kedvenc hobbim, így sokáig nem vettem elő. De egy unalmas délután a kezembe került és belelapoztam.

Meglepődve tapasztaltam, hogy több fejezet olyan témát boncolgat, ami nap, mint nap előkerül a barátaimmal való beszélgetés alatt.

Szókimondó stílusa kicsit meghökkentő, de gyorsan tudtam vele azonosulni. Félig felnőttként, félig kamaszként kezel minket, amilyenek a való életben is vagyunk. 10 fejezeten keresztül keresi a választ arra a kérdésre, hogy mitől érzi magát egy férfi férfinek. Talán ezt nem szoktuk megfogalmazni sem magunknak, sem társaságban, ő kimondja helyettünk. Az intimitástól, a csajozásig, a felelősségvállalástól az EQ-ig, különböző tudatmódosító szerek stresszoldó hatásáig sok mindenről olvashatunk a könyvben. A fejezetek nem összefüggőek, egyenként olvasva is élvezhetőek és érthetőek.

Mindenki magára ismerhet egy-egy részből és olyan kérdéseket is feltehet magának, amiről nem mer beszélni. Sőt, jó alap lehet a szüleinkkel folytatott beszélgetéshez is. Akár olyan témákban is ami tabunak vagy cikinek számít.

Mindenesetre segítség lehet a kevés önbizalommal, külsejével elégedetlen „férfi srácoknak”: hogyan válhat belőlünk boldog, önmagához hű felnőtt.

Készítette: Nagy Marcell Márk, Esze Tamás Gimnázium 12.D

Ajánló

  konteo

Keresés