kapjonkonyvet0001LAz idén könyvtárunk is csatlakozott a 2012-ben induló kezdeményezéshez, a Nemzetközi Könyvajándékozási Naphoz. Magyarországon 2015-ben a Magyar Gyermekirodalmi Intézet állt az akció élére.

Az évek során egyre több olyan szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez, amelyek kifejezetten hátrányos helyzetű gyerekek „könyvellátásával” foglalkoznak. Mára a kezdeti, családon, baráti körön belüli ajándékozás helyét átvette a közösségi adományozás.

Korábbi felhívásunkban arra kértük a város lakosságát, hogy hozzák be a jó állapotú, de már használaton kívüli mesekönyveiket, ifjúsági regényeiket. Az összegyűjtött könyveket február 14-én természetesen tovább ajándékoztuk. A rossz idő ellenére már a délelőtti órákban izgatottan jöttek be gyermekkönyvtárunkba a gyerekek és válogattak a szebbnél szebb könyvek között. Reméljük mindenkinek sikerült örömet okozni!

Minden gyerek kapjon konyvet 0006Kattintson, galéria nyílik!

Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki könyvet ajándékozott könyvtárunkon keresztül a gyerekeknek! Továbbra is szeretettel várjuk az ajándékkönyveket, hogy jövőre még több gyereknek tudjunk mosolyt csalni az arcára!

Ajánló

  arc

Keresés