kapjonkonyvetLFELHÍVÁS! Könyvtárunk arra kéri minden kedves olvasóját, hogy a még jó állapotú, de már használaton kívüli mesekönyveit, ifjúsági regényeit hozza be gyermekkönyvtárunkba. Az összegyűjtött könyveket február 14-én a Nemzetközi Könyvajándékozási Napon tovább ajándékozzuk gyermek olvasóinknak, valamint Mátészalka új közösségi házának.

A Könyvajándékozás Napjának története 2012-ben kezdődött, amikor egy angol gyerekkönyves blogger, Amy Broadmoore egy nappal Valentin nap előtt kitalálta, és ismerősei körében javasolta, hogy a szülők, szeretetük jeleként, adjanak könyvet a gyerekeiknek vagy a barátaik gyerekeinek Valentin napra. A közösségi oldalaknak hála a kezdeményezés nemcsak Anglia-szerte, hanem az egész világon követőkre talált.

Az évek során egyre több olyan szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez, amelyek kifejezetten hátrányos helyzetű gyerekek „könyvellátásával” foglalkoznak, és egyre jobban láthatóvá vált a kezdeményezés végső iránya. Mára a kezdeti, családon, baráti körön belüli ajándékozás helyét átvette a közösségi adományozás. 2018-ban 40 országban már több tízezer gyerek jutott könyvekhez ezen a napon.

Ajánló

  konteo

Keresés