Hangos olvasas napja 063 LA V4-ek országában már több éve szervezett hangosolvasási kampányhoz a Magyar Olvasástársaság 2018-ban kapcsolódott. Június 4-10 között az ország számtalan településén zajlottak rendezvények.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében június 8-án zajlottak az események. 10 és 12 óra között több helyszínen olvastak a felnőttek mesét, rövid történetet a gyerekeknek. Természetesen a Képes Géza Városi Könyvtár is csatlakozott a kampányhoz, melynek célja az volt, hogy ösztönözze a szülőket, pedagógusokat, könyvtárosokat, s minden más, a jövőért felelősen gondolkozó embert, hogy olvassanak hangosan gyermekeiknek, és ismertessék meg őket a könyvek világával.

Hangos olvasas napja 053 cikkKattintson! Galéria nyílik. 

A célközönség a 4 és 10 év közötti korosztály volt. A könyvtár felhívására a város óvónői, a Képes és a Kálvin iskola pedagógusai csatlakoztak. Összesen 354 gyerek hallgatott mesét, rövidebb, hosszabb történetet 16 felnőtt előadásában. A jó hangulatú délelőttön bebizonyosodott, hogy a gyerekek fogékonyak akár a népmesékre, akár a kortárs szerzők műveinek befogadására. Lázár Ervin, Nógrádi Gábor, Csapody Kinga, Finy Petra könyveit ugyanolyan lelkesedéssel hallgatták, mint a Kiskakas gyémánt félkrajcárja, vagy a Rátóti csikótojás című mesét.

Hangos olvasas napja 026 cikkKattintson! Galéria nyílik. 

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ munkatársainak, hogy helyet adtak a rendezvénynek, biztosították a hangosítást. Erdős Lászlónak az igazán élvezetes felolvasást. Köszönjük az óvónőknek, és a Képes Géza Iskola, valamint a Kálvin János Református Iskola pedagógusainak az együttműködést, és az aktív közreműködést.

Ajánló

  konteo

Keresés